Search
logo

EvdekiBakicim Blog

  • Ana Sayfa
  • Genel
  • Bebek/Çocuk Bakımı
  • Yaşlı/Hasta Bakımı
  • Bakıcı Ücret Hesaplama
Genel Hamilelik Sırasında 5 sene ago

Doğum Öncesi Yapmanız Gereken 10 Şey

EvdekiBakicim

Hamilelik hayatınızın en önemli dönüm noktalarından biri. Bu süreci ve sonrasını keyifli geçirmek istiyorsanız bir takım hazırlıklar yapmanızı öneririz. Bu noktada neler yapmanız gerektiğini planlamanız işinizi kolaylaştırır. 9 ay uzun bir süre gibi görünse de, zamanın hızlıca geçeceğini unutmayın ve hemen bir doğum öncesi listesi hazırlayın. İşe nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız yazımıza göz atın ve ardından planlamaya geçin.

Doğum Öncesi Hazırlıklar Sizi Motive Eder

Hamilelik pek çok anne adayı için bir çok duygunun aynı anda yaşandığı heyecanlı bir bekleyiş. Bu süreçte mutluluk, kaygı, endişeyi aynı anda hissedebilir, hormonların da etkisiyle duygularınızı daha yoğun yaşayabilirsiniz. Bu oldukça doğal, hemen hemen her anne adayının yaşadığı bir durum. Öncelikle korku ve endişelerinizi gidermekle işe başlayın. Sizi kaygılandıran belirsiz durumları ortadan kaldırın. İyi bir planlama yapın. Nerede doğum yapacağınızı, hastane çantanızda neler olması gerektiğini, doğum sonrası en çok neye ihtiyaç duyacağınızı ve kimlerden destek alacağını belirleyin.

doğum öncesi
Sizinle aynı süreçlerden geçen anneler ya da hamile kişilerle görüşebilir, kaygılarınızı paylaşabilir ve onların hikayelerini dinleyerek aslında yaşadığınız tüm zorlukların geçici olduğunu ve hemen hemen her adayın bu dönemleri yaşadığını fark edebilirsiniz

Diğer annelerle ya da hamile kişilerle iletişim kurun. Onların hikayeleri aslında yaşadığınız pek çok durumun size özgü olmadığını, geçici olduğunu anlamanızı kolaylaştırır ve rahatlamanızı sağlar. Anlaşıldığınızı hissetmek ve ortak duygudaki insanlarla zaman geçirmek size iyi gelecek yollardan biri. Diğer taraftan bebeğinizin gelişine hazırlanmak anneliği daha kısa sürede benimsemenizi ve alışmanızı da sağlar.

1- Doğum Öncesi Doktorunuzu Belirleyin

Gebeliğinizde öncelikle, doğum yapacağınız hastaneyi ve doktorunuzu belirleyin. Size güven veren, soru işaretlerinizi ortadan kaldıran aynı zamanda doğumla ilgili kaygılarınızı hafifleten biriyle bu süreci geçirmenin sizin için büyük rahatlık olacağını unutmayın. Bunun yanı sıra, hastane seçiminde bazı kriterler belirleyin. Örneğin; bebek yoğun bakım ünitesi olması , hijyenik kurallarına uygun olması, ulaşımının kolay ve size yakın olması gibi detayları göz önünde bulundurun. Doğum stresi yaşamak istemiyorsanız, güven veren bir uzman ve hastaneyi belirlemeyi ihmal etmeyin.

2- İyi Bir Çocuk Doktoru Bulun

Doğum sonrası bebeğinizin rutin kontrolleri için bir çocuk hekimine ihtiyaç duyacaksınız. Hamilelik döneminde işine hakim, uzman bir doktor araştırabilirsiniz. Çocuklu arkadaşlarınızın veya yakın çevrenizin referans olduğu biri veya internetten araştıracağınız kişiler arasından size güven veren kişiyi seçebilirsiniz. Bebeğiniz doğduktan sonra, doktor arayışı sizi yorabilir ve kısıtlı sürede seçtiğiniz kişiler içinize sinmeyebilir.

doğum sonrası
Doğum öncesi bebeğiniz ve kendiniz için yapacağınız alışveriş belki de listenizdeki en keyifli işler arasında yer almaktadır

3- Doğum Öncesi Bebeğiniz ve Kendiniz İçin Alışveriş Yapın

Hamileliğinizde halletmeniz gereken işler arasında belki de en keyiflisi kendiniz ve bebeğiniz için yapacağınız alışveriş. Ancak alışverişin büyüsüne kapılıp gereksiz pek çok şey alma ihtimalinizi atlamayın. Bunu önlemek için deneyimli anne arkadaşlarınızın da fikirlerini alarak bir alışveriş listesi hazırlayın. Alacaklarını planlarken her şeyi olabildiğine az sayıda alın. Bebeğinizin çok hızlı büyüyeceğini unutmayın. Kendiniz ve bebeğiniz için alacaklarınızın bir kısmının hastanede kullanılacak malzemeler olmasına dikkat edin. Doğum çantasına koyacağınız bazı anne ve bebek ürünlerinden bazıları;

  • Bebek bezi
  • Hastane çıkışı
  • Zıbın
  • Tulum
  • Eldiven
  • Biberon
  • Emzik
  • Pijama veya gecelik
  • Hijyenik ped
  • Göğüs pedi
  • İç çamaşırı
  • Emzirme sütyeni

Daha detaylı fikir sahibi olmak için “Hamilelik Süreci İçin Öneriler” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

4- Bebek Bakımı İle İlgili Bilgi Edinin

Bebek bakımı ciddi ve özen gerektiren bir iş. Peki, siz bu konuda ne kadar bilgi sahibisiniz? Örneğin; bir bebeğin uyku düzeni nasıl olmalı? Gaz problemi olduğunda neler yapılmalı? Aylık gelişim özellikleri neler? Bebeğiniz doğduktan sonra stres yaşamamak için, bebek beslenmesi, uyku düzeni, banyosu gibi pek çok başlığı araştırabilirsiniz. Hatta bu alanlarda düzenlenen eğitimlere katılabilirsiniz. Bu sayede sizin gibi anne adayları ile tanışabilir, pek çok ortak konuda sohbet edebilir ve kaygılarınızı paylaşabilirsiniz.

doğum sonrası
Anne olmadan önce, bol bol kendinize zaman ayırın, sevdiğiniz işlerle uğraşın ve dinlenmeyi ihmal etmeyin

5- Kendinize Vakit Ayırın

Anne olduğunuzda en çok ihtiyaç duyacağınız şeylerden biri de uyku olacak. Bu yüzden hamilelik döneminizde bol bol uyuyun ve dinlenin. Doğum sonrası için enerji depolayın. Diğer taraftan keyif aldığınız işlere vakit ayırmanız da size iyi gelebilir. Özellikle ilk aylarda önceliğiniz bebeğiniz olacağı için yapmayı özleyeceğiniz aktivitelere zaman ayırmanızı öneririz. Arkadaşlarınızla buluşun, eşinizle birlikte dışarı çıkın, hobilerinizle ilgilenin. Tüm bunlar hem iyi bir hamilelik geçirmenize, hem de doğum sonrası için enerji toplamanıza yardımcı olur.

6- Evinizi Gözden Geçirin

Bebeğiniz ailenize katılmadan önce evinizi gözden geçirin. Belki ilk zamanlar ihtiyacınız olmayacak ama özellikle bebeğiniz hareketlenmeye başlandığında bazı güvenlik önlemleri almanız gerekebilir. Örneğin; dolapları sabitlemeniz, dolap kapakları için kilit temin etmeniz gibi ufak önlemleri doğum öncesinde yapabilir ve anne olduktan sonra bu tip detayları düşünmek zorunda kalmazsınız.

7- Egzersiz Yapın

Hamilelikte egzersiz yapmak, hem doğumuzu kolaylaştırır hem de daha rahat bir hamilelik geçirmenizi sağlar. Diğer taraftan, doğum sonrası hayatınız hareketlenecek. Bu nedenle egzersizlerle enerjinizi korumanız her açıdan sizin avantaj sağlar. Bu dönemde hamileler için düzenlenen egzersiz programlarına katılabilir, sosyal olarak da kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

8- Hamileliğinizi Anılarınıza Ekleyin

Hamilelik hayatınızdaki özel dönemlerden biri ve bu anları anılarınıza dönüştürmek için bol bol fotoğraf çektirin. İlerde çocuğunuzun da çok hoşuna gidecek olan bu fotoğraflarla bir albüm oluşturabilir, hatta bebeğinizin ultrason görüntülerini de bu hatıraların arasına ekleyebilirsiniz. Diğer taraftan, doğumunuzu da anılarınıza eklemek istiyorsanız doğum fotoğrafçısı araştırmaya başlayabilirsiniz.

9- İkinci Gebeliğinizse İlk Çocuğunuzu Hazırlayın

İkinci hamileliğiniz ise, ilk çocuğunuzu da ailenizin yeni üyesine hazırlamanızda fayda var. Çocuğunuz kardeşiyle ilgili farklı duygular hissediyor olabilir. Duygularını sizinle paylaşabilmesi için fırsat verin. Onu yargılamayın ve anlayışla karşılayın. Onun sizin için ne kadar değerli olduğunu sık sık ifade edin ve sevginizi göstermeyi ihmal etmeyin. Duygularını küçümsemek, önemsememek çocuğunuzun kardeşini kabul etmesini zorlaştırır.

10- Bebeğinize Kim Bakacağına Karar Verin

Doğum sonrası için planlamanız gereken en önemli şey, size kimin yardımcı olacağı. Loğusalık döneminizde size kim eşlik edecek? Bebek bakımı konusunda kimden destek alacaksınız? Bu tip sorulara cevabınız olması doğum sonrası için sizi rahatlatır. Diğer taraftan aile büyüklerinden yardım almak ilk akla gelen seçenek olabilir ancak profesyonel yardım almak uzun vadede daha doğru bir tercih olabilir.

doğum sonrası
Bebek bakıcısını doğum öncesinde bulmak, sonrasında rahat etmenizi ve önemli bir konu olan bakım işini aceleye getirip yanlış karar vermemenizi sağlar

Bebek Bakıcınızı Hamileliğinizde Belirleyin

Bebek bakıcısını hamilelik döneminde belirlemek önemli bir artıdır. Doğum sonrası hayatınızın yoğunlaşması, aradığınız kişiyi planladığınız gibi kısa sürede bulamamak bu konuda sizi strese sokabilir. Diğer taraftan bakıcı seçimi önemli bir konudur. Bu nedenle aceleye getirmemeniz gerekir. Hamileliğinizde bakıcı adaylarınızla görüşmek, onları daha yakından tanımak ve doğum sonrası bu meseleyle uğraşmamak sizi sonrası için oldukça rahatlatır.

EvdekiBakım İle Bebeğinizi Karşılamaya Hazırsınız

Bebek bakımında donanımlı ve güvenilir bebek bakıcısını kısa sürede bulmak ve doğum sonrası bebeğiniz ve kendiniz için konfor sağlamak istiyorsanız, 2015 yılından bu yana lider konumda olan EvdekiBakıcım ile tanışma zamanınız gelmiş demektir. Whatsapp destek hattı üzerinden, Instagram DM’den ya da sitemizdeki başvuru formunu doldurarak bize ulaşın. Aradığınız kişiye kısa sürede ulaşmanızda ve bakıcı arama sürecinizin keyifli geçmesinde sizin yanınızdayız.

You Might Like

Çocuğunuz İçin Açık Hava Etkinlik Önerileri

Bakıcınızla Sorun Yaşamamak İçin İpuçları

Yaz Aylarında Hamileler İçin Öneriler

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

Previous Post
Bakıcınız İle Sağlıklı İletişim Kurmanın Önemi
Next Post
Teknoloji Bağımlılığı ve Çocuklar Üzerindeki 7 Etkisi
Menü
  • Ana Sayfa
  • Genel
  • Bebek/Çocuk Bakımı
  • Yaşlı/Hasta Bakımı
  • Bakıcı Ücret Hesaplama
Hizmetlerimiz
  • Bebek Bakıcısı ve Çocuk Bakıcısı
  • Hasta Bakıcı ve Yaşlı Bakıcısı
  • Oyun Ablası ve Oyun Abisi
  • Özel Ders
İŞ İLANLARI
  • Özel Ders İlanları
  • Yaşlı Bakıcısı ve Hasta Bakıcısı İş İlanları
  • Oyun Abisi ve Oyun Ablası İş İlanları
  • Bebek Bakıcısı ve Çocuk Bakıcısı İş İlanları
HAKKIMIZDA
  • Hakkımızda
İletişim

destek@evdekibakicim.com

+(90) 212 951 02 01