Hamilelik süreci, her anne adayı için farklı bir deneyim olsa da hepimizin yaşadığı duygular ortaktır. Her kadın bu süreçte; heyecan, mutluluk, kaygı duyar. Bebeğini kucağına alma heyecanıyla, “İyi bir anne olabilecek miyim? Hayatım ne kadar değişecek?” kaygıları arasında gelgitler hamilelik boyunca sizi yalnız bırakmaz. Hayatınızdaki bu farklı deneyimin keyfini kaygılarınızla azaltmak yerine hamileliğinizin her anının tadını çıkarın ve bebeğiniz için en iyi annenin siz olduğunu kendinize fısıldayın. Bir de sizin için hamilelik sürecini kolaylaştıracak önerilerimize kulak verin…
Hamilesiniz Hasta Değil
Hamilelik bazı anne adayları için zorlu geçebilir. Uykusuz geceler, bulantılar, ödem ve daha pek çok rahatsızlık sizi zorlayabilir. Ancak hamilelik bir hastalık durumu değildir. Bu süreçte de yaşantınıza olağan haliyle devam etmeniz mümkündür. Evet hareketleriniz biraz kısıtlanacak, daha çabuk yorulacaksınız, merdivenleri teker teker çıkacaksınız belki ama derin bir nefes alarak yola devam etmelisiniz. Çevrenizdeki insanların da size hasta muamelesi yapmasına izin vermeyin.
- Sağlıklı ve dengeli beslenme
- Basit egzersizler
- Sevdiğiniz şeylere zaman ayırma
- Açık hava yürüyüşleri
- Rutin dinlenme süreleri
- Doktorunuzun önerilerine uygun ilerleme sizin hamilelik süreci boyunca kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak ipuçlarıdır.
Bebeğinizle Karşılaşmaya Hazırlıklı Olun
Yaklaşık 9 ay sürecek heyecanlı hamilelik yolculuğunuzun sonunda, minik mucizenizi kucağınıza alacaksınız. Peki, bu sihirli an için hazır mısınız? Annelik serüveninizin iyi bir şekilde başlayabilmesi için, kendinizi hazırlamanız ve ufak planlamalarla doğum sonrası süreci kolaylaştırmanız gerekir. Öncelikle; bu yolculukta yanınızda güven duyduğunuz bir doktorunuz olmalı. Kolay ulaşabileceğiniz, her türlü soru işaretinizi ve kaygınızı paylaşabileceğiniz bir doktor rahat bir hamilelik için en önemli nokta olacaktır. Bunun yanı sıra doğum sonrası size kimin yardımcı olacağını doğum öncesinde belirlemeniz gerekir. İyi anlaştığınız, deneyimli, bebeğinize ve size ilk günlerde rehberlik edecek aileden biri ya da arkadaşınız sizi bu konuda destekleyebilir. Bakıcı desteği almayı düşünüyorsanız, hamilelik döneminde araştırmalara başlamanız da sizi rahatlatacaktır.
Siz Değişmediniz Ama Hormonlarınız Değişti
Hamileliğinizde bedensel değişimlerin yanı sıra duygu durumunuzda da bazı değişimler gözlemleyebilirsiniz. Önceden tepki vermediğiniz durumlar karşısında ağlama, öfkeye kapılma, alınganlık gibi tepkiler verebilirsiniz. Aslında değişen siz değilsiniz. Hamilelikte farklılaşan hormonlar duygu durumunuzu da etkileyecek ve siz de bu değişimlere sebep olacaktır. Çevrenizin anlayışına sığınarak, bu durumun doğal ve geçici olduğunu hatırlayın. Bebeğinizi kucağınıza aldığınız anı hayal etmek, onunla yapacaklarınızı düşünmek bu zorlu duygularınızla başa çıkmanızda etkili olabilir.

Başka Hamilelerle Konuşmak Sizi Rahatlatabilir
Hamilelik döneminde anlaşılamadığınızı düşünebilirsiniz. Bunun yanı sıra doğum ile ilgili kaygılarınız olabilir. Bu gibi durumlarda sizinle aynı duyguları paylaşan insanlarla konuşmak sizi rahatlatacaktır. Yalnız olmadığınızı, yaşadıklarınızın doğal olduğunu fark etmenizde etkili olacaktır. Aklınıza takılan, kaygı duyduğunuz konularda doktorunuzla da görüşebilirsiniz. Diğer taraftan, yine de duygu olarak kendinizi aşırı kaygılı, mutsuz ve keyifsiz hissediyorsanız bu konuda psikolojik destek almanız da daha rahat bir hamilelik geçirmenizde etkili olacaktır.
Hamilelik Süreci İle İlgili Günlük Tutun
Hayatınızda yaşadığınız bu farklı deneyimi satırlara dökmek, heyecanınızı, sıkıntılarınızı, kaygılarınızı, hazırlıklarınızı, doktor kontrollerinizi kısacası bu özel anları not etmek hem rahatlamanızı hem de yıllar sonrası için anları kaydetmenizi sağlar. Aynı zamanda anneliğe adapte olmanızı da kolaylaştırır. Bebeğiniz büyüdüğünde ona günlüğünüzü hediye edebilirsiniz. Bu sayede onu beklerken yaşadığınız duyguları paylaşma fırsatınız olur.
Doğum Öncesi Alışveriş
Hiç kuşkusuz hamileliğin en keyifli yanlarından biri ailenize katılacak yeni üye için hazırlık yapmaktır. Onun için kıyafet seçmek, odasını hazırlamak sizinle onu hissetmenizi somutlaştırarak kolaylaştıracaktır. Ancak yine de alışveriş için acele etmeyin. Doktorunuz cinsiyetini kesin olarak söyledikten sonra, bebeğiniz ve kendiniz için bir liste hazırlayın. Listenizi önceliklendirin ve alışverişe planlı bir şekilde çıkın. Öncelikli olarak doğum sonrası sizin ve bebeğiniz için gerekli olanlar;
- Hastane çıkış seti
- Çorap, zıbın, bebek eldiveni vb. kıyafetler
- Biberon, emzik
- Vücut termometresi
- Şampuan ve vücut losyonu
- Yenidoğan bezi
- Islak mendil
- Bebek küveti ve filesi
- Banyo süngeri
- Banyo termometresi bebeğiniz için öncelikli ihtiyaçlarınız olacaktır. Zaman içerisinde puset, kanguru gibi daha detaylı bir alışverişe ihtiyaç duyabilirsiniz. Bebeğiniz doğduktan sonra bu alışverişleri onun ihtiyaçları doğrultusunda yapmanız bütçeniz açısından daha uygun olacaktır.

Doğum Öncesi Kendiniz İçin Alışveriş Yapın
Bebeğiniz kadar doğum sonrası sizin de ihtiyaç duyacağınız şeyler olacaktır. Bu nedenle bebek alışverişine kendi listenizi de ekleyin. Öncelikli olarak;
- Göğüs pedi
- Göğüs kremi
- Emzirme sütyeni
- Düğmeli pijama ve gecelik
- Hijyenik kadın pedi kendiniz için almanız gerekenler arasındadır. Bunun yanı sıra hamileliğiniz sırasında giyeceğiniz kıyafetleri de bu alışveriş sırasında alabilirsiniz.
Rahat Bir Hamilelik İçin Hareket Edin
Rahat bir doğum için, doktorunuzun da önerisiyle hamileler için hazırlanmış spor programlarına kayıt yaptırabilirsiniz. Hamile yogası, hamile pilatesi gibi programlar hem sizi doğuma hazırlar, hem de sizin gibi anne adayları ile paylaşımda bulunmanız için fırsat yaratır. Bu tarz programlara katılmıyorsanız da günlük yürüyüşler, basit egzersizler şeklinde kendinize rutin bir program oluşturabilirsiniz.
Kendinize Zaman Ayırın
Bebeğinizin doğumu ile bir süreliğine yoğun bir döneme gireceksiniz ve önceliğiniz bebeğinizin ihtiyaçları olacak. Bu nedenle hamilelik döneminizde kendinize bol bol zaman ayırın ve o günler için enerji depolayın. Ailenizle, arkadaşlarınızla dışarı çıkın, zaman geçirin. Size iyi gelen hobilerinizle uğraşın. Bu dönemde aldığınız kilolara bağlı olarak, cildiniz gerilebilir. Nemlendirici losyonlarınızı ihmal etmeyin, kendiniz için bir bakım saati oluşturun.
Uyku, Biraz Uyku
Hamileliğinizde mutlaka yapmanız gereken bol bol uyumak. Bebeğiniz doğduktan sonra kesintisiz bir uyku bir süreliğine hayal olacaktır. Bu nedenle hamileliğinizde uykunun keyfini çıkarın ve dinlenin.

Eşinizle Bu Sürecin Heyecanını Paylaşın
Siz bebeğinizi hissederken, eşiniz bu duygunun neresinde? Babalığı hissetmesi, sizin heyecanınıza ortak olması, bebeğinizle ilgili sorumluluk taşıması sağlıklı bir bebek büyütebilmeniz için son derece önemli. Ama babalık duygusu, hamilelik döneminde pek hissedilmeyebilir. Siz içinizdeki değişimi fark ederek, anneliği biraz daha erken yaşamaya başlarsınız. Bu nedenle eşinizi desteklemeniz gerekir. Kontrollere birlikte gitmek, beraber bebek alışverişi yapmak, bebeğinizin hareketlerini onun da hissetmesine fırsat vermek işinizi kolaylaştıracaktır. Bunun yanı sıra bebek bakımı ve doğum ile ilgili eşinizle katılabileceğiniz eğitimler de anne-baba olarak birlikte hareket etmenize ve bu anı paylaşmanıza katkı sağlayacaktır.
Bebek Bakıcınızı Hamilelik Süreci İçinde Bulun
Bebeğinizin bakımını paylaşacağınız kişiyi hamilelik süreci içinde bulmanızın pek çok artısı olacaktır. Doğum sonrası yaşayacağınız yoğunluklar nedeniyle sağlıklı düşünemeyebilir, bu kararı aceleye getirebilirsiniz. Bu durum memnuniyetsizlik yaşamanıza ve sık bakıcı değiştirmenize neden olabilir. Diğer taraftan aradığınız özelliklerde birini bulmanız beklediğinizden uzun sürebilir. Bu nedenle hamileliğinizde bakıcı adaylarınızla görüşmek, onları daha yakından tanımak ve doğum sonrası bu meseleyle uğraşmamak sizin için büyük bir rahatlık olacaktır.

EvdekiBakıcım İle Bakıcı Konusunda İçiniz Rahat Olsun
Bebeğinizi emanet edeceğiniz kişinin mesleki yeterliliğe sahip olması, kişisel özelliklerinin bakıcılığa uygun olması çok önemlidir. Doğru kişiyi bulmak zor ve özen gerektiren bir iştir. EvdekiBakıcım ailesi, bu hassasiyetin bilinciyle bakıcılık sektöründe yıllardır hizmet vermektedir. Sizin de, bebeğiniz için ihtiyacınız olan doğru ve güvenilir bakıcıyla buluşmanıza katkı sağlamaktan, bu yolculukta yanınızda olmaktan mutluluk duyacağız.
Beun50tonu.com
says:Hamilelikte İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? https://beun50tonu.com/hamilelikte-idrar-yolu-enfeksiyonuna-ne-iyi-gelir/