Search
logo

EvdekiBakicim Blog

  • Ana Sayfa
  • Genel
  • Bebek/Çocuk Bakımı
  • Yaşlı/Hasta Bakımı
  • Bakıcı Ücret Hesaplama
Genel Bakıcı Süreci 5 ay önce

Çocuğunuzu Bakıcıya Alıştırmak İçin 8 Öneri

EvdekiBakicim

Çocuğunuz için ideal bakıcıyı bulmak kadar onun bakıcısını benimsemesi ve bağ kurabilmesi de son derece önemlidir. Bu sayede, iş hayatınıza soru işaretleriniz olmadan rahatça dönebilirsiniz. Çocuğunuz ile ilgili kaygılarınız olmaz. Bu nedenle çocuğunuz için doğru kişiyi bulmanız ve çocuğunuzu bakıcıya alıştırmak için neler yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Bu ve daha fazlası ile ilgili pek çok ipucunu yazımızda bulabilir, keyifli bir sürece adım atabilirsiniz.

Çocuğunuzu Bakıcıya Alıştırmak Neden Önemli?

Çocuğunuzun kısa sürede bakıcısına alışması, sizin de içiniz rahat bir şekilde ondan ayrılmanızı sağlar. Bu nedenle bakıcı ile çalışmayı düşündüğünüz andan itibaren çocuğunuzu bu fikre alıştırmak için doğru adımlar atmanız son derece önemlidir. Çok dramatize etmeden, detaya girmeden, bu durumun sizin için önemini çok fazla vurgulamadan çocuğunuzla bu fikri paylaşarak işe başlayabilirsiniz. Sizin tutumunuzun ve duygu durumunuzun çocuğunuzu etkileyeceğini unutmayın. Bunun yanı sıra;

  • Çocuğunuzun mizacına ve gelişimine uygun doğru bakıcıyı bulmak,
  • Çocuğunuza karşı bu süreçte anlayışlı ve sabırlı davranmak,
  • Çocuğunuzun mizacı, sevdiği-sevmediği şeyler gibi pek çok bilgiyi bakıcınızla öncesinde paylaşmak,
  • Tanışma anını planlamak,
  • Bakıcınız işe başladıktan sonra ilk 1 hafta evinizde eşlik etmek,
  • Adım adım bakıcınızla çocuğunuzu yalnız bırakmak, çocuğunuzun bakıcınıza alışmasını kolaylaştıracaktır.

1- Çocuğunuza Bakıcı Fikrinizden Bahsedin

Kendinize zaman ayırmak, iş hayatına dönmek, yoğunluğunuzu azaltmak sebep ne olursa olsun bir bakıcı ile çalışmayı düşünüyorsanız, bunu anlayacağı bir dille (yaşına uygun olarak) çocuğunuza açıklayın. Bu durum onda kaygı uyandırabilir. Bu doğal bir durumdur. Süreci kısaca açıklayın. Siz işteyken ya da yanında değilken, yine güvende olacağını, bakıcısı ile keyifli zaman geçireceğini anlatın. Tabi sizin geri döneceğinizi de ifade edin. Çocuğunuza bu ayrılık sürecini çok dramatize etmeden, düzeninin değişmeyeceğini vurgulayarak açıklamanız işleri sizin açınızdan kolaylaştıracaktır.

çocuğunuzu bakıcıya alıştırmak
Kişisel özellikleri ve mesleki yeterliliği bakıcılık için uygun olan kişiler çocuğunuzla nasıl bağ kuracağını bilir ve onunla kısa sürede bağ kurmayı başarır

2- Çocuğunuzu Bakıcıya Alıştırmak İçin Doğru Bakıcıyı Belirleyin

Donanımlı, deneyimli bir bakıcı çocuğunuza nasıl yaklaşması gerektiğini bilir. Bu sayede onunla daha kolay bağ kurar. Bu nedenle çocuğunuzu bakıcıya alıştırmak için doğru bakıcıyı bulmanız son derece önemlidir. Çocukları seven, ilgili, sakin, sabırlı, güler yüzlü, pozitif, şefkatli, iletişime açık kişiler genellikle bu iş için ideal kişilerdir. Diğer taraftan çocuk gelişimi bilgisine sahip, oyunun önemine inanan adaylar da çocuğunuza kendini daha kolay kabul ettirecektir.

3- Çocuğunuzun Duygularını Anlayışla Karşılayın

Çocuğunuzun sizden ayrılmak istemeyebilir. Öfkeli, hırçın ya da çok kaygılı tepkiler verebilir. Bu durumda sabırlı olun ve ona anlayış gösterin. Çocuğunuzun bu tepkileri terk edilme korkusundan kaynaklanabilir. Sık sık ona sarılın ve onu sevdiğinizi ifade edin. Çocuğunuzun korku ve kaygılarından kurutulmasının, bakıcıya alışma sürecini kolaylaştıracağını unutmayın.

4-Bakıcınıza Çocuğunuz Hakkında Bilgi Verin

Çocuğunuzu bakıcıya alıştırmanızda onun kişiliği, alışkanlıkları oldukça önemli rol oynayacaktır. Bu nedenle bakıcınızla görüşmenizde çocuğunuzun kişisel özelliklerini, mizacını, sevdiği ve sevmediği şeyleri, rutinlerini mutlaka paylaşın. Bakıcınız çocuğunuzu ne kadar iyi tanırsa, o kadar kolay iletişim kurar. Aynı zamanda çocuğunuza karşı nasıl davranması gerektiğini de bilir.

çocuğunuzu bakıcıya alıştırmak
Çocuğunuz ve bakıcınızın tanışmasında siz de ortamda bulunun ve ilk buluşmada çocuğunuz hazır hissetmiyorsa, ortamdan ayrılmayın

5- Çocuğunuzu Bakıcıya Alıştırmak İçin Tanışma Ortamını Hazırlayın

Çocuğunuzla bakıcınızın ilk karşılaşma anı çok önemlidir. Bu nedenle bu anı planlamanız gerekir. Çocuğunuz ve bakıcınızın tanışmasında siz de ortamda bulunun ve ilk buluşmada çocuğunuz hazır hissetmiyorsa, ortamdan ayrılmayın. Bakıcınıza karşı pozitif olun, sohbet edin. Çocuğunuz sizi gözlemleyecek ve sizin güven duyduğunuz kişiye daha kolay alışacaktır. Bunun yanı sıra öncesinde çocuğunuzun hoşuna gidecek ufak bir hediye alabilir ve bu hediyenin bakıcısından geldiğini söyleyebilirsiniz. Ufak sürprizler çocuğunuzda merak uyandırır ve ilk karşılaşma için daha hevesli olur.

6- Bakıcınız İşe Başladıktan Sonra Bir Süre Eşlik Edin

Her çocuğun mizacı farklıdır. Bazı çocuklar sosyal ve dışa dönüktür. Değişimlere çabuk ayak uydururlar. Bazı çocuklar ise, daha içe dönüktür. Zaman içinde tanımadıkları kişilerle iletişim kurmayı tercih edebilirler. Çocuğunuzun mizacı bakıcısına alışmasını etkileyecek etkenlerin başında gelir. Bu nedenle, çocuğunuzun kişisel özelliklerini de göz önünde bulundurun ve bakıcınız işe başladığında bir süre onlara eşlik edin. Özellikle ilk 1 hafta evde olmanız, her iki tarafın da birbirine alışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bakıcınız da evinizin düzenini öğrenmesi kolaylaşır.

7- Bakıcınızla Çocuğunuzu Adım Adım Yalnız Bırakın

Çocuğunuz sizden ayrılmak istemiyorsa, acele etmeyin. İlk 1 haftalık süreci bakıcınızla birlikte geçirin ve bu zaman diliminde de kısa sürelerle çocuğunuzu bakıcısı ile yalnız bırakın. Örneğin; çocuğunuz bakıcısı ile birlikteyken markete gidin. Bir sonraki gün birkaç saatliğine evden ayrılın. Bu şekilde çocuğunuzun bakıcıya alışma sürecini kolaylaştırabilirsiniz. Ancak evden ayrılırken mutlaka çocuğunuza bilgi verin. Kaçarak, habersizce evden ayrılmanız onun güvenini sarsacaktır.

çocuğunuzu bakıcıya alıştırmak
Sizin bakıcınız ile ilgili kaygılarınızın çocuğunuzu etkileyeceğini unutmayın ve sizin bakış açınız çocuğunuzun bakıcısına alışma süreci üzerinde etkili olacaktır

8- Bakıcınızla İlgili Kaygılarınızdan Kurtulun

Anne babalar bazı kaygılarını çocuklarının yanında konuşmasalar bile beden dilleri ve duyguları çocukları tarafından kolaylıkla hissedilir. Bu nedenle çocuk bakıcısı çalıştırmayı düşündüğünüzde öncelikle sizin kaygınızı kontrol etmeniz gerekir. Çünkü çocuğunuz sizi gözlemleyerek bakıcısı ile ilgili bir fikir edinecektir. Kaygılarınızdan kurutulmak için bakıcı ile çalışan ailelerin bu konudaki geri dönütlerini öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra bakıcı çalıştırmanın sağlayacağı kolaylıkları araştırmak da tedirginliğinizi azaltarak, bakıcı ile çalışma fikrini benimsemenizi sağlayabilir.

Bakıcınız Çocuğunuzun Bakımı ve Gelişiminde Rol Oynar

Donanımlı ve profesyonel bir bakıcı çocuğunuzun bakımı kadar gelişimi için önemli biri olur. Çocuğunuzun gelişimsel ihtiyaçlarının farkındadır ve gerekli ortamı ona sunar. Bunun yanı sıra, kaliteli zaman geçirmesi için gerekli plan ve programı oluşturur. İyi bir bakıcı ile çalışmak, çocuğunuzun geleceği için iyi bir yatırımdır.

EvdekiBakıcım İle Bakıcı Arayışınız Son Bulsun

Çocuğunuzu bakıcı fikrine alıştırmak için öncelikli olarak bu fikri siz benimsemeli ve çocuğunuz için doğru bakıcı kriterlerinizi belirlemelisiniz. İyi ve donanımlı bir bakıcı çocuğunuza nasıl yaklaşması gerektiğini bilir. Bu nedenle profesyonel bir destek almanız sizin için ideal olanıdır. Çocuğunuzu bakıcı fikrine alıştırmak için, ona uygun bakıcıyı bulmanızda EvdekiBakıcım ailesi olarak sizin yanınızda olmaktan mutluluk duyacağız. Sitemizi ziyaret ederek, aileniz için doğru bakıcıyı hemen bulabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsiniz.

Ek Gıda Hakkında Bakıcınızın Bilmesi Gerekenler

Kış İçin Bakıcınıza Etkinlik Önerileri

Çocuğunuzun Duygusal Gelişimi İçin Öneriler

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

Önceki Yazı
Okula Uyum İçin 9 Basit Adım
Sonraki Yazı
Bebek Bakıcısının Bilmesi Gereken Konular
Menü
  • Ana Sayfa
  • Genel
  • Bebek/Çocuk Bakımı
  • Yaşlı/Hasta Bakımı
  • Bakıcı Ücret Hesaplama
Hizmetlerimiz
  • Bebek Bakıcısı ve Çocuk Bakıcısı
  • Hasta Bakıcı ve Yaşlı Bakıcısı
  • Oyun Ablası ve Oyun Abisi
  • Özel Ders
İŞ İLANLARI
  • Özel Ders İlanları
  • Yaşlı Bakıcısı ve Hasta Bakıcısı İş İlanları
  • Oyun Abisi ve Oyun Ablası İş İlanları
  • Bebek Bakıcısı ve Çocuk Bakıcısı İş İlanları
SOSYAL MEDYA
HAKKIMIZDA
  • Hakkımızda
İletişim

destek@evdekibakicim.com

+(90) 212 951 02 01