Search
logo

EvdekiBakicim Blog

  • Ana Sayfa
  • Genel
  • Bebek/Çocuk Bakımı
  • Yaşlı/Hasta Bakımı
  • Bakıcı Ücret Hesaplama
Bakım ve Gelişim 7 sene ago

Çalışma Belleğini Geliştirmek İçin Mükemmel Bir Yol: Ağaca Tırmanmak!

EvdekiBakicim

Kuzey Florida Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ağaca tırmanmak ve bir kiriş üzerinde dengede durmaya çalışmak, çıplak ayakla koşu yapmak ve engeller arasında koşmak aslında çalışma belleğini geliştirmek için mükemmel bir yoldur. Bu, “bilginin aktif işlenmesi” olarak tanımlanmaktadır ve her konuda iyi performans göstermek için buna ihtiyacımız vardır. Araştırmacılar, yukarıda belirtilen fiziksel aktivitelerin iki saatinin çalışma belleğini yüzde 50 oranında arttırdıklarını bulmuşlardır. En iyi kısım? Yararlarının kısa sürede görülebilir olması.

Araştırmaya göre, ağaç tırmanışı ve engelli koşu gibi faaliyetler, “çalışma belleği” denilen hafıza türünü geliştiriyor. Yalnızca fiziksel değil aynı zamanda bilişsel bir bileşene sahip olan bu faaliyetleri gerçekleştirirken değişen koşullara ve çevrelere adapte etmek için çalışma belleğimizi kullanmak zorundayız. Çalışmanın önde gelen araştırmacılarından biri olan UNF’nin Psikoloji Bölümü üyesi Ross Alloway: “Bizi düşündüren egzersizleri yaparak, bedenlerimizin yanı sıra beyinlerimizi de çalıştırabiliyoruz” dedi.

Düzenli Spor Faaliyetlerinin Çocuklar Üzerindeki Olumlu Etkisi

Sporun hem yetişkinler hem de çocuklar üzerindeki olumlu etkileri, herkesin kabul ettiği bir durumdur. Düşündüren ve aynı zamanda da bedeni çalıştıran bir spor dalı üzerinde düzenli eğitim alan çocukların ileri yaşlarda başarılı olma ihtimalleri, yaşıtlarına göre çok daha fazla oluyor. Bu nedenle sporun faydasının bilinmesi ve anne/babaların çocuklarını bilinçli bir şekilde herhangi bir spor dalına yönlendirmesi gerekiyor. Bu anlamda sporun çocuklara faydalarını derledik.

1.Özgüven Artar ve Stres Ortadan Kalkar

Çocukların özgüvene ihtiyacı var. Bunu aile içerisinde verilmesi zor olabilir. Aile, bu konuda nasıl hareket edeceğini bilemeyebilir. Çözüm ise, herhangi bir spor dalına göndermek. Bu çocuğun sevebileceği ve gitmekten zevk alacağı bir spor dalı olmalıdır. Yapılan spor esnasında kişinin kendisini keşfetmesi sağlanabilir. Bu süreç içerisinde harcanan efor sayesinde stres de azalır veya tamamen kaybolur.

2.Sağlıklı Gelişim Trendine Sahip Olur

Çocuklar için sağlıklı bir gelişim modelinin gelişigüzel kazanılabilmesi oldukça zordur. Hele ki, işlenmiş gıda rejiminin tek geçerli tüketim haline dönüştüğü bir dönem içerisinde çocukları sağlıklı gelişime tabi tutabilmek zordur. Ancak spor ile bunu başarabilmek mümkündür. Bedenin koordinasyonlu çalışması, beyinsel aktiviteler, sarf edilen enerji, dengeli bir beslenme modelinin benimsenmesini zorunlu hale getiriyor.

3.Disiplin Elde Edilir

Neredeyse her sporun özünde disiplin ve mesuliyet duygusu yatar. Bu duyguların çocuk tarafından da benimsenmesi gelecek hayatındaki başarısı için elzemdir. Hem disiplin hem de hedefe kilitlenme güdülerinin gelişmesi, spor ile mümkün hale gelebilir. Ayrıca, takım çalışmaları, eşleşmeler, eşle hedefe varma ve ulaşma gibi disiplinler iletişim becerilerini artırıyor.

4.Odaklanma Becerisi Artar

Çocukların odaklanma konusundaki yetersizlikleri malumdur. Ancak bunu disipline eden ve geliştiren bir faaliyet var. Spor… Hem reflekslerin gelişimi hem de hedefe ulaşmak için odaklanma eğilimi alışkanlık haline dönüşebilir. Bu ise, önemli bir başarı aracıdır.

5.Yarışmak Öğrenilir

Hem takım halinde hem de bireysel olarak mücadele öğrenilebilir. Kazanmak ve kaybetmek arasındaki fark anlaşılabilir. Asıl olanın, çalışmak ve mücadeleye her zamankinden daha iyi çıkmak olduğuna dair düşünce dünyası gelişebilir.

6. Bağışıklık Sistemleri Güçlenir

Sportif faaliyetlerde bulunan çocukların bağışıklık sistemleri, yaşıtlarına göre daha aktif ve güçlü çalışır. Bu da, daha az hastalanmaları anlamına geliyor. Fiziksel kondisyonu yükselen çocukların hava değişimlerine karşı dirayetleri artabilir. Bununla beraber, mikroplara karşı vücudun direnç limiti, üst seviyelere çıkar. Daha sağlıklı ve kaliteli bir hayatın söz konusu olması muhtemeldir.

7. Sosyalleşme Konusunda Becerikli Hale Gelirler

Çocuklar için sosyalleşmek zor bir beceridir. Ancak sporla beraber artan iletişim becerileri ve dışadönüklük insanla ilişkinin gelişmesini de sağlayabilir. İleriki hayat için daha başarılı insan modelinin yetişmesi söz konusu olabilir.

Son olarak şunu da ifade edelim. Sporla ilgilenen çocukların kötü alışkanlık edinmesi söz konusu olmaz. Özellikle çok küçük yaşlara kadar düşen yabancı madde kullanımlarının önünün kesilmesi için çocukların spora yönlendirilmesinin önemi büyüktür. Çocukların düşünme meleklerini ve yeteneklerini geliştiren, ruh dünyalarını besleyen sporun anne ve baba tarafından değerinin mutlaka kavranması gerekiyor.

Tags: Bebek / Çocuk BakımGenel
You Might Like

Çocuğunuz İçin Açık Hava Etkinlik Önerileri

Bakıcınızla Sorun Yaşamamak İçin İpuçları

Yaz Aylarında Hamileler İçin Öneriler

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

Previous Post
6 Adımda Çocuğunuzun Okul Korkusunu Yenmenin Kolay Yolları
Next Post
Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Çözümü İçin 8 Yol
Menü
  • Ana Sayfa
  • Genel
  • Bebek/Çocuk Bakımı
  • Yaşlı/Hasta Bakımı
  • Bakıcı Ücret Hesaplama
Hizmetlerimiz
  • Bebek Bakıcısı ve Çocuk Bakıcısı
  • Hasta Bakıcı ve Yaşlı Bakıcısı
  • Oyun Ablası ve Oyun Abisi
  • Özel Ders
İŞ İLANLARI
  • Özel Ders İlanları
  • Yaşlı Bakıcısı ve Hasta Bakıcısı İş İlanları
  • Oyun Abisi ve Oyun Ablası İş İlanları
  • Bebek Bakıcısı ve Çocuk Bakıcısı İş İlanları
HAKKIMIZDA
  • Hakkımızda
İletişim

destek@evdekibakicim.com

+(90) 212 951 02 01